יום שני, 2 בדצמבר 2013

איך לבצע הגשה (עלית) בקפיצה בכדורעף

עד עכשיו עברנו על הגשה עלית קדימה ואחורה בעמידה, הפוסט הזה יעסוק בהגשת
עלית בקפיצה.

השלבים:


פלג גוף עליון:

1.              להרים את הידיים אל מעל המצח כאשר הן מכופפות והמרפקים כלפי חוץ.
2.              הרווח בין כף יד אחת לשנייה צריך להיות בערך בקוטר של בקבוק 2 ליטר.
3.              הכתפיים צריכות להיות מיושרות לכיוון ההגשה.
4.              המגע עם הכדור צריך לקרות כאשר הכדור נמצא בירידה כלפינו ואנחנו נמצאים בשיא הגובה של הקפיצה.
5.              בעת המגע, אם מגישים קדימה - הכדור צריך להיות קרוב למצח והגב צריך להיות מיושר לחלוטין,
              אם מגישים לאחור - הגב יתעקם מעט לאחור.
6.              בעת המגע, יש ליישר את הידיים לכיוון ההגשה (מפה יבוא הכוח לדחיפת הכדור).

פלג גוף תחתון

1.              עמידת המוצא תהיה כאשר הברכיים מכופפות.
2.              יש להגיע לאזור שהוא מתחת למעוף הכדור המשוער.
3.              אחרי שהגענו נבצע את הקפיצה כלפי מעלה (בלי תנופה).


אז למה לבצע בכלל הגשה בקפיצה??


ישנן 2 סיבות (לפחות שאני חושב) עיקריות לביצוע הגשה בקפיצה:
1.              כדור שמגיע גבוה מדי לאזור הרשת ואז אין ברירה אחרת.
2.              כאשר מגיש נמצא בקו הראשון הוא יכול בעת הקפיצה במקום להגיש את הכדור לעשות חור ולהפתיע את הגנת היריב. 


למה לא לבצע הגשה בקפיצה ??


אם אתה שחקן מתחיל, קודם כל תעבוד על הדיוק בהגשה בעמידה ואז תתקדם, למה אני אומר להתקדם, מהסיבה שהגשה בקפיצה דורשת יותר קורדינאציה וכן תזמון נכון לפגישת הכדור באוויר.


סרטון (כמובן הסיני תמיד הכי טוב):

יש לכם משהו להוסיף? 
חושבים שיש לי טעות בהסבר?
טיפים לשיפור ההגשה? 
יאללה תרשמו תגובה...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה